Kysymys:
Automaattivaihteistolla varustettu auto poistuu neutraalista Parkin sijaan
said h
2017-11-29 17:28:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voimmeko käyttää neutraalia (valitsimessa N) pysäköinnin (P) sijaan pysäköidessä tasaiselle alustalle?

Onko siitä hyötyä voimansiirtojärjestelmälle? Koska joka kerta, kun vaihde asetetaan P: lle, meidän on kuljettava R: n läpi ja lyhentääkö vaihteiston / kytkimen käyttöikää?

Mikä on mekaaninen ero Parkin ja Neutralin välillä? Luulen, että Park on pohjimmiltaan neutraali, mutta pysäköintitappi lukitsee pyörät liikkumasta ... joten kun pinta on tasainen, emme tarvitse kyseistä tapia ja käsijarrun käyttö riittää.

Mitä luulet?

Tervetuloa moottoriajoneuvojen huoltoon!
kiitos vastauksistasi, mutta onko mitään ongelmia jättää auto N taloni pysäköintialueelle?! Tiedän kaikki Park-varusteen edut, mutta haluan tietää, että Luonnon käyttö pysäköinnissä vahingoittaa vai ei. Kiitos...
Lue autosi käyttöopas. Noudata valmistajan ohjeita auton pysäyttämiseksi ja pysäköimiseksi. Valmistajilla ei ole tapana laittaa asioita käsikirjoihin, joiden tiedetään vahingoittavan autoa.
Ota huomioon, että kun jarrut P (Park) -autoon, ovet avautuvat automaattisesti kaikissa kunnollisesti uusissa malleissa. Ovi ei avaudu, kun siirrät sen N.
Suurin osa AT-autoista ei edes anna sinun poistaa virta-avainta, ellei se ole Parkissa. Antaako autosi sinun poistaa avaimen neutraalissa tilassa?
@Snow: Hyviä neuvoja. Joskus näyttää siltä, ​​että useimmat ihmiset eivät todellakaan tiedä, että autoissa on käsikirjat.
Asiaankuuluva huippuhitti Googlessa: https://www.reddit.com/r/NoStupidQuestions/comments/1u0un7/for_an_automatic_car_what_the_difference_between/. N ja P ovat täsmälleen samoja kuin mainostetaan / odotetaan. Ja anna minun kertoa sinulle sellaisen henkilön näkökulmasta, joka kerran pysäköi bussin kukkulalle ja unohti laittaa vaihteen ja käsijarrun - vain löytääksesi bussin, joka on liikkunut taaksepäin muutama sata metriä, kiitos jumalalle, joka ohjaa itseään varovasti kadulta napaan todellisten vahinkojen sijasta. Et halua kokeilla onneasi.
Kolmetoista vastused:
#1
+46
motosubatsu
2017-11-29 18:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuu autosta .. jotkut eivät anna sinun poistaa avainta sytytysvirrasta, jos se ei ole puistossa.

Ollakseni rehellinen, en todellakaan murehtisi peruutuksen peruuttamista suuntaan Pysäköinti tapahtuu yleensä pienellä viiveellä, ennen kuin se kytkee kytkimen joka tapauksessa, joten kun siirrät valitsinta, ohitat sen ja pysäköidään, ennen kuin se tekee mitään peruutuksen valitsemisesta.

"Pysäköinti" on, kuten nimestä voi päätellä. mitä se on suunniteltu sijoitettavaksi pysäköidessä, joten on varmaa, että se on hyvä toimintatapa.

Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun tämä keskustelu on siirretty chattiin (http://chat.stackexchange.com/rooms/69520/discussion-on-answer-by-motosubatsu-leaving-car-with-automatic-transmission-in-n).
#2
+28
CharlieRB
2017-11-29 20:35:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen vastaus on "ei". Ei ole mitään hyödyllistä syytä / hyötyä lähetyksen muulle käytölle kuin se on suunniteltu.

Käytä PARK (P).

[Tämä vastaus] (https://mechanics.stackexchange.com/a/25631/4939) selittää sen hyvin. Kaikista syistä kyllä ​​P on periaatteessa neutraali, mutta sillä on lisäominaisuus estää auton liikkuminen. Siksi se on paljon turvallisempaa.
No, siinä on hyödyllinen syy, kun pysäköit paikkoihin, joissa on niin vähän tilaa, että ihmiset työntävät muita autoja varovasti pysäköidessään ja lähtiessään. Se ei todennäköisesti ole niin lempeä, kun autosi on vaihde. Tämä ei kuitenkaan ole silti mukavaa autokerrokselle, ja tämä kuolee, jos ihmiset sellaisissa paikoissa saisivat nykyaikaisemman auton ... ehkä 20 vuoden kuluttua ...
#3
+17
user4896
2017-11-30 03:06:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voimmeko käyttää neutraalia (valitsimessa N) pysäköinnin (P) sijaan pysäköidessä tasaiselle pinnalle?

Mahdollisesti. Toiset ovat jo syventyneet yksityiskohtiin, lukeneet muut vastaukset.

Kuitenkin on yksi tärkeä seikka, jota en ole vielä nähnyt tuoda esiin.

Riippumatta vaihdetyypistä, sinulla tulisi olla kaksi mekanismia, jotka estävät autosi liikkumisen valvomatta. Aseta automaattivaihteistolla vaihdevipu pysäköintialueelle ja kytke seisontajarru. Aseta manuaalivaihteistolla vaihteenvalitsin ensimmäiseen vaihteeseen (tai peruutusvaihteeseen sen mukaan, mitä käyttöoppaassa suositellaan) ja kytke seisontajarru.

Tässä tavoitteena on vikaturva : järjestelmät voivat ja epäonnistuvat. Sanotaan, että pysäköit vapaalla ja kytket seisontajarrun. Nyt jos joku katkaisee fyysisen vaijerin (seisontajarru toimii kuten teräsvaijerilla varustettu polkupyörän jarru kytkeäksesi jarrut, ja yleensä vain takimmaiset), hän voi rullata autosi kauppaan 1 , rullaa se toiseen autoon "hauskaa" varten, mitä he haluavat, kun et ole lähellä.

Entä jos käytät vain seisontajarrua mutta et seisontajarrua? Vaikka lähetykset ovat harvinaisia, lähetykset epäonnistuvat. Entä jos voimansiirron liikkumisen estämisestä vastaavat osat murtuvat ja rikkoutuvat? Autosi voi rullata pois painovoiman tai varkaiden vuoksi. Huomaa, että edes "tasainen pinta" ei tarkoita "tasoa" ja se, mikä näyttää olevan taso, ei välttämättä ole.

Käyttämällä molempia mekanismeja yhdessä, lievennät riskiä, ​​että ajoneuvo liikkuu ilman aikeita. Molempien järjestelmien on epäonnistuttava ja suunnilleen samaan aikaan.

Mäillä on olemassa kolmas mekanismi, joka on tosiasiallisesti koodattu joillakin lainkäyttöalueilla: auton pyörien hillitseminen.

Mikä on mekaaninen ero Parkin ja Neutralin välillä?

Pysäköinti kytkee pysäköintitangon vaihteiston sisälle, mikä estää voimansiirron ulostuloakselia tai akseleita liikkumasta enemmän kuin pienen osan (pieni annos on, miksi auto saattaa repeytyä muutaman tuuman pysäköinnin jälkeen kaltevuus). Muuten pysäköintialue voi olla sama kuin neutraali tai siinä voi olla toinen lukitusmekanismi. Mahdolliset erot koskevat vain vaihteiston valmistajaa ja mallia.

1 On olemassa tapoja ohjata autoja myös ilman avainta, kuten kun valmistaja ei laita ohjauslukko autossa aluksi.

Se on hyvä pointti. Minulla oli kerran käsikirja, jossa oli viallinen ebrake-kaapeli. Olin uusi ajamisessa (ja käsikirjoissa), joten olin pysäköinyt mäelle käyttämällä vain jarrua ja ilman vaihteistoa. Menin takaisin autoni jälkeen myöhemmin ja huomasin, että autoni oli "varastettu". Hetkellinen sydänkohtaus. Sitten katsoin mäkeä alas ja huomasin, että autoni oli rullannut noin puolen mailin lähimpään puuhun jonkun pihalla. Se oli viimeinen kerta, kun pysäköin koskaan olematta ensin. Automaatti voi ehdottomasti lähteä pois, kun et etsi, jos et ole Parkissa.
@phyrfox Minulla oli manuaalivaihteisto, jossa takajarrut olivat kuluneet hieman, mutta en huomannut, koska etumaiset toimivat hyvin ja rumpujarruina, ei ollut helppoa tapaa tarkastaa niitä vetämättä niitä erilleen. Joka tapauksessa minut pysäytettiin kukkulalla, kun tarkistin puhelimessani olevaa karttaa, joten panin sen vapaalle ja käytin seisontajarrua sen sijaan, että pitäisin sitä tavallisella jarrulla. Se alkoi liukua taaksepäin. Onneksi olin kuljettajan istuimella moottorin käydessä, joten se oli helppo ratkaista, mutta silti näen ehdottomasti kuinka auto voi liikkua vain seisontajarru.
@Snowman "heikkoa" seisontajarruasi ei luultavasti juuri säädetty oikein, peruutusajon ja pysähtymisen ajamisen pitäisi korjata se (ellei se ole vaurioitunut tai todella likainen), tai kaapeli tarvitsee säätöä. Useimpien jarrujen pitäisi tuottaa kamala hiontaääniä, jos ne kuluvat liikaa. Rumpujarrujen tarkastamisen tulisi olla "vedä rummusta" vaikeampi kuin etujarrujen tarkastamisen (taas, ellei vaurioitunut / likainen, ja sitten sinun pitäisi todella korjata ne, koska on hyvä olla jarrut)
@Xen2050: n heikko seisontajarru johtui taka-rumpujarrujen kulumisesta kokonaan alas, mikä vahvistettiin vaihdettaessa niitä ensimmäisen kerran noin 130 000 mailin jälkeen. Seisontajarru toimi sen jälkeen kuin mestari. Ainoa syy, miksi annoin sen mennä niin kauan, on jarrut yleensä kestäneet pitkään moottorijarrutusten ansiosta, jotka ovat manuaalivaihteisto.
Hauska tosiasia: mäkisessä San Franciscossa kaksi järjestelmää eivät riitä, joten sinun on pakko ottaa käyttöön toinenkin tapa jarruttaa kääntämällä pyöriä kohti jalkakäytävää.
@Agent_L Mainitsin oikeastaan ​​vastauksessani ja linkitin jopa MTA: n aiheeseen liittyvään verkkosivuun.
#4
+16
JPhi1618
2017-11-29 21:03:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Automaattivaihteiston toiminnan vuoksi tämä ei todellakaan ole ongelma. Ajattelet luultavasti sitä, kuinka manuaalivaihteistossa työnnät ja vedät erilaisia ​​vaihteita paikalleen vaihdevivun vaihdon aikana.

Automaattivaihteistossa se toimii sinulle hydraulisesti paine. Kun siirrät vaihteenvalitsinta, avaat vain tietyt nesteventtiilit (tai ilmoitat tietokoneelle tämän tekevän), ja vaihteiden todella liikkuminen ja vaihtaminen vie (lyhyen) ajan. Jos siirrät valitsimen nopeasti taaksepäin, vaihteilla ei ole oikeastaan ​​aikaa reagoida. Elektronisesti ohjatulla vaihteistolla ei todennäköisesti tapahdu mitään, jos et keskeytä taaksepäin.

Kuten motosubatsu mainitsi, et voi poistaa avainta, ellei auto on puistossa. Tämä ei ole asia, jota valmistajat ovat juuri päättäneet tehdä, se on itse asiassa liittovaltion asetus, joka kattaa ajoneuvoturvallisuuden, jossa todetaan, että avain voidaan poistaa vain puistossa, jotta vältetään roikkuminen ja varkaudet.

Luulen, että mekaanisesti olet oikeassa, mutta pysäköintitappi pitää vetävät pyörät paikallaan eikä sitä voida ohittaa, kun taas hätäjarru pitää takapyörät ja kaapeli on helppo löytää ja leikattu nopeasti liikkeelle. (varkaudesta tai vandalismista). Ja et voi poistaa avainta neutraalissa asennossa.
Seisontajarrun vaijerin leikkaaminen on loistava tapa päästä yli. Valtava osa väestöstä ei koskaan käytä seisontajarrua, varsinkaan ruostumisvyöllä, jossa se ruostuu hyvin lyhyessä ajassa. Miksi tehdä ylimääräinen askel, kun automaattinen tekee sen puolestasi automaattisesti?
En edes tiedä, missä seisontajarrun vipu * on autollani, enkä ole kuullut * sitä ääntä * 20 vuoden ajan.
Lähes kaikilla automaattivaihteistoilla varustetuissa autoissa on ohitus, joka vapauttaa pysäköintitassun ilman avainta. Hinausajoneuvojen kuljettajat, hylkijät ja haltijat käyttävät tätä ominaisuutta koko ajan.
#5
+16
Kenny
2017-12-01 18:43:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autosi asettaminen Parkiin ei aiheuta minkäänlaista kulumista, ja suurin osa ajamistani automaateista ei käynnisty tai anna sinun poistaa avainta missään muussa asennossa kuin Parkissa.

Ensinnäkin minä Haluaisin huomauttaa, että vaikka peruutus ei kytkeytynyt täysin, sen aiheuttama kytkinten ja jarruhihnojen kuluminen on suunnilleen sama kuin jokainen yksittäinen vaihde vaihtaa vaihdettasi ajon aikana. Sinun ei pitäisi huolehtia siitä, kuinka monta kertaa lähetyksesi vaihtaa vaihdetta. Erittäin raskaat kuormat ja aggressiivinen ajo ovat todellisia syitä automaattivaihteiston lisääntyneelle kulumiselle.

Autosi pysäköiminen ei aiheuta kulumista, koska:

  • Tietokoneohjatussa automaattivaihteistossa tietokone vaihtaa vaihdetta vain, jos pysyt vaihde jonkin aikaa. Ajaminen pysäköintiin edes suhteellisen hitaasti, ei saa vaihteistoa edes harkitsemaan peruutuksen kytkemistä.

  • Täysin hydraulisessa automaattivaihteistossa peruutus kytkeytyy välittömästi, mutta tämä toiminta on niin hidasta, että jos siirryt suoraan Drivesta puistoon suoralla liikkeellä, sillä ei yksinkertaisesti ole aikaa tehdä mitään, varsinkin aiheuttaa kulumista.

  • Jos ajoneuvo sammutetaan ensin, kaikki vaihteet ovat paikallaan, joten vaikka kytkisitkin täysin taaksepäin, kytkimet ja jarruhihnat eivät kulu missään muodossa.

  • pysäköintirapu ja pysäköintivarusteet ovat melko massiivisia teräspaloja, ja niiden ainoa kuluminen on lievä kitka kytkettäessä. Mikään tahallinen tuhoisa käyttäytyminen ei aiheuta pysäköintikatteen ja varusteiden huomattavaa kulumista.

Haluan myös lisätä, että tapa, jolla et aina harjoita puistoa, on luultavasti huono idea, koska voit unohtaa harjoittaa puistoa, kun todella tarvitset sen sijaan, että se olisi pelkkää lihasmuistia. Jopa hyvin huollettu käsijarru on paljon heikompi kuin pysäköintilaite, ja automaateissa olevat käsijarrut ovat yleensä kaukana huolletuista (vaikka niitä käytettäisiin, pysäköintivarusteet piilottavat niiden heikentyneen tehokkuuden) .

Toiset lisäävät, että käsijarrun kytkeminen ennen pysäköintivarusteita voi olla hyvä ajatus pysäköintivarusteiden ja katkaravun kulumisen vähentämiseksi ja pysäköintivarusteiden irtoamisen helpottamiseksi (mikä voi olla vaikeaa pysäköintivarusteiden ollessa vaikeaa) on kytketty ajoneuvoon rinteessä). Pysäköintilaite ei kytkeydy, ellei ajoneuvo liiku hieman pysäköinnin jälkeen, joten tässä kokoonpanossa se kytkeytyy päälle vain, jos käsijarru luistaa. En tee tätä itse, koska en näe mitään syytä huolehtia katkarapujen / vaihteiden kulumisesta, ja haluaisin mieluummin olla varma siitä, että ajoneuvo ei voi liikkua.

autossani Reverse kytketään välittömästi.
Koska OP on kiinnostunut lieventämään kulumista pysäköintiskenaarioissa, haluaisin lisätä, että tultaessani `P`ark -alueeseen, kytän 100% * aina * seisontajarrun päälle ennen kuin vapautan jarrupolkimen, jopa tasaisella alustalla. Sitten kun käynnistän ajoneuvon, painan jarrupoljinta ennen kuin vapautan seisontajarrun ja vaihdan puistosta vaihteelle. Olen täysin vakuuttunut, että tämä estää ajoneuvoa lepäämästä vaihteiston osien päällä ja on auttanut pidentämään automaattivaihteistoni ikää.
@elrobis Teen myös sen, sillä on myös mukava etu välttää repeytymistä vapauttaessasi jarru puistossa.
@said h Mikä auto? En voi ajatella yhtä vaihteistoa, joka voisi kytkeytyä taaksepäin nopeammin kuin normaali vaihteenvalitsin "ajaa pysäköidään", ja kaikki viimeisen tai kahden vuosikymmenen aikana valmistetut autot tietokoneistetaan.
@elrobis Lisäsin sen vastaukseen. Se tarkoittaa, että pysäköintilaite ei koskaan kytkeydy päälle. Vetoakseleihin ja lähtöakseliin kohdistuvat voimat pysäköidessään ovat kuitenkin paljon, * paljon * pienempiä kuin edes lievässä kiihdytyksessä, ja kun lukko asetetaan voimansiirron lähtöakselille, muut komponentit eivät näe mitään kuormaa . Etu on tässä stressin vähentämisessä tai pysäköintikatteen tarttumisen välttämisessä, mikä helpottaa irrotusta ja vähentää helposti vaihdettavan osan murtumisriskiä sekä vähentää kitkan kulumista (mikä on mielestäni jo täysin vähäistä).
@Kenny Olen täysin samaa mieltä siitä, että itse siirtyminen ei ole merkityksellistä, koska tietokone antaa hetken ennen kuin se reagoi uuteen vaihtoasentoon. Itse asiassa teen jotain hieman outoa, toivottavasti * ei * ole seurausta ... kun peruutan pysäköintialueelta, kun liikkun, vaihdan yleensä neutraaliin samalla kun liikkun taaksepäin, sitten kun olen pysähtynyt, siirry neutraali ajaa.
@Kenny minun käsitykseni käsijarrun kytkemisestä ei ole vähentää salvan kulumista, vaan vain välttää auton liikkumista sen jälkeen, kun olen pysäköinyt sen edes hieman - tämä on erityisen hyödyllistä pysäköidessä ahtaisiin paikkoihin ;-)
@StephenKitt Olet varmasti tekemässä tiukkoja pysäköintipaikkoja, jos sinulla on alle cm tai kaksi edessä / takana! Luultavasti kuitenkin väittäisin päinvastoin: Jos pysäköin hyvin ahtaaseen paikkaan, jossa mikä tahansa liike olisi kriittistä, en halua, että ajoneuvo liikkuu valvonnan ulkopuolella. Siksi annoin katkaravun pudota ennen käsijarrun kytkemistä.
@elrobis Neutraalin käyttäminen on täysin vaaraton. Automaattivaihteistolle neutraali on vaihde, joka on valittu kuten mikä tahansa muu, ja kuten vastauksessa mainitaan, sinun ei pitäisi huolehtia siitä, kuinka usein vaihteisto vaihtaa vaihdetta, vain kuinka kovaa tai kuinka raskaasti kuormitettua. Niin kauan kuin olet täysin pysähtynyt (tai sulkeutunut) ennen kuin vaihdat taaksepäin ajamasta, voit hyvin. Toisin kuin taaksepäin, monilla vaihteistoilla on taipumus sokeasti kytkeytyä taajuusmuuttajaan heti, kun se on valittu, vaikka olisitkin lattialla sitä 20 km / h taaksepäin. Tällainen ajo aiheuttaa kytkinten ja jarruhihnojen liiallisen kulumisen.
@Kenny vaihteisto on Aisin 81-40LE.
@saidh Se näyttää olevan tietokoneistettu automaattinen 4-vaihteinen vaihteisto 90-luvun alkupuolelta. Tietokoneavusteiset lähetykset yleensä odottavat kytkeytymistä taaksepäin, mutta en voi todellakaan sanoa varmasti tästä. Kuten sanoin vastauksessa, sillä ei kuitenkaan ole väliä. Nopea ajaminen pysäköintiin -vaihto ei yksinkertaisesti anna sille riittävästi aikaa peruutusvaihteen kytkemiseen, jos se yritti (hydraulisesti käytetyissä autoissa, mitä alhaisemmat moottorin kierrosluvut, sitä kauemmin se kestää), ja vaikka annat sen, se on vain yhden vaihteen vaihdon kuluminen. Älä huoli siitä.
#6
+7
AsenM
2017-11-29 21:46:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Auton jättäminen vapaa-asentoon voi olla varsin vaarallista, jos joku lepää autossasi eikä autossasi ole käsijarru -toimintoa, autosi alkaa liikkua ja voi lyödä toista autoa, nousta tielle tai osui johonkin. Vaihteiden ja kytkimen kuluminen, kun kitka aiheuttaa voimakasta voimaa tai lämpöä, mikä tarkoittaa, että auton pysäköiminen pysäköintiin ei aiheuta vahinkoa, kunhan auto ei liiku ja on suositeltavaa laittaa se pysäköintiin. -aihe, mutta älä myöskään kytke autosi käsijarru talvella, koska se jäätyy ja voi vahingoittaa käsijarruvaijereita tai roottoriin tarttuneita tyynyjä.

Käsijarrun jäätyminen talvella on jotain, jota näen mainitsevani usein - ehkä se tapahtuu jotain ääriisemmissä ilmastotilanteissa kuin Iso-Britannia (täällä emme ole paljoakaan alle -14 ° C), mutta minulla ei ole kirjaimellisesti koskaan ollut sitä tapahtunutta tai kuullut sen tapahtuvan kenelle tahansa, jonka tunnen.
tämä ei ole väliä, haluan käyttää N: tä vain taloni pysäköinnissä vähentääksesi voimansiirtoa, jopa 1%
@motosubatsu tämä tapahtuu, kun uinti sateessa / lumisessa vedessä joutuu jarrupalojen ja roottorin väliin ja jäätyy. Kuten tiedät, vesi jäätyy 0 ° C: ssa, joten lämpötilassa -14 ° C sinulla on suuret mahdollisuudet saada käsijarru jumiin!
Auton jättäminen ilman käsijarrua on rikos Isossa-Britanniassa.
Voi aavistustakaan Ison-Britannian laeista, kerron sinulle autosi turvallisuudesta.
@AsenM En kiistä, että se on * mahdollista *, mutta kokemukseni mukaan se ei olisi jotain, jonka luokittelisin niin todennäköisesti, jos en ole koskaan nähnyt sen tapahtuvan 18 talven aikana, kun käsijarru kytketään aina sateesta / lumesta riippumatta.
@Chenmunka, on utelias, jos tämä pätee automaattivaihteistoautoihin, koska pyörät lukittuvat jo paikoilleen. Käsijarru on turvallisempi, mutta ihmettelen, onko olemassa poikkeusta.
Myös Iso-Britanniassa automaatiot eivät ole niin yleisiä, joten useimmissa autoissa ei edes ole Parkia. Olen myös usein ajautunut lätäköiden läpi ennen kylmää yötä, eikä käsijarru ole koskaan jäätynyt
Käsijarru on käyttökelvoton autossani talvella, koska se jäätyy (ja olen heittänyt liian paljon rahaa yrittäessäsi korjata sen, kun kaikki korjaukset ovat vain väliaikaisia). Vaimoni auto on kuitenkin hieno, joten se vaihtelee auton / käsijarrun mallin mukaan.
-14 kuulostaa hyvin kylmältä, mitä odotat maasta, joka on samalla leveysasteella kuin Hudson Bay, Kanada!
Vain niin, että tiedät: Se tapahtuu _ Isossa-Britanniassa .. Se tapahtui minulle kerran.
#7
+3
Thomas Carlisle
2017-11-30 03:56:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ero neutraalin ja pysäköidyn välillä automaattivaihteistossasi on, että automaattivaihteistossa on jotain, jota kutsutaan pysäköintirapuksi, joka lukitsee periaatteessa fyysisesti vaihteesi.

https://estimate.myautomatictransmission.com/transmission-parking-pawl/

Sinun on asetettava vaihteisto pysäköintiin, muuten auto pyörii pois. Jopa tasaisella alustalla tämä on huolenaihe, koska joku voi vain työntää autosi pois tieltä.

Aiheen aikana sinun tulee olla erityisen varovainen pysäköidessäsi jyrkälle mäelle. Älä vain laita sitä puistoon. Tämä johtaisi korkeisiin paineisiin pysäköintiravulle, mikä vaikeuttaa trannyn poistamista puistosta - koska katkaravun voima, joka pitää autoa kyseisellä kukkulalla. Kytke sen sijaan seisontajarru päälle ja anna auton levätä siinä ja aseta se sitten pysäköintialueelle.

Sen lisäksi, että helpotat poistumista puistosta, minimoi myös riski, että pysäköintikatteen käyttäminen autosi painon tukemiseen mäellä pitkiä aikoja saattaa jarruttaa katkarapua fyysisesti.

PÄIVITETTY: Vastauksen osassa, jossa puhutaan ensin e-jarrun käyttämisestä pysäköidessä mäelle, kun tavallinen jarru kytketään, kytket e-jarrun päälle ja vielä ajaa, anna sitten jalkasi tavallinen jarru. Tämä asettaa auton painon e-jarrulle. Sitten kytket voimansiirron puistoon. Päädyt sekä e-jarruihin että pysäköintireppuihin yhdessä pitämällä autoa mäellä, mutta suurin osa voimasta kohdistuu e-jarruun.

onko mitään ongelmaa käyttää Naturalia tasaisilla pinnoilla? Tiedän, että P: n käyttö lukitsee pyörät, mutta mieluummin käytän käsijarrua.
@saidh Et voi säästää tarpeeksi voimansiirron kulumiselta kattamaan kulut, joita sinulle aiheutuu, jos autosi aiheuttaa vahinkoa, koska pysäköit huolimattomasti.
#8
+1
rexkogitans
2017-11-29 23:46:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verrattuna ei-automaattisiin vaihteistoihin, neutraali vaihde on kuin vaihteiston erottaminen (ei vaihdetta lainkaan), kun taas Park on kytketty vaihteisto (yleensä valitsit ensimmäisen vaihteen ei-automaattivaihteistoissa). Kun vaihteisto on erotettu, auto rullaa pois, jos maa ei ole täysin tasainen (ja varmista, että tuskin on täysin tasaista maata).

Joissakin autoissa on turvatoiminto, joka estää avainta vedetty ulos, jos pysäköintilaitetta ei ole asetettu, jotta estät virheellisesti autosi vierimisen pois.

#9
+1
Harper - Reinstate Monica
2017-11-30 12:26:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TLDR: ei muuta. Mutta muut ajotekniikat tekevät. Jatka niitä.

Se ei vähennä kulumista. Automaattivaihteiston kuluminen ei toimi tällä tavalla.

Automaattinen kuluminen tapahtuu, kun kytkimet ja hihnat ovat kiinni, kun pinnat pyörivät vastakkain eli vaihdettaessa vaihdetta käynnissä. Vääntömomentinmuuntimessa ei tapahdu kulumista. Sen sijaan tapahtuu hydraulinesteen lämmitys, minkä vuoksi tavallisen jäähdyttimen sisällä tai edessä on ylimääräinen jäähdytin jäähdytysvaihteistonestettä varten.

Jos moottori on tyhjäkäynnillä, joko R- tai D-vaihteilla on vain vähän kulumista: tyhjäkäynnillä momentinmuuntimen lähtöakseli liikkuu tuskin pienellä voimalla sen takana ja auto pysähtyy, joten tarttuvat pinnat liikkuvat tuskin toisiaan vasten ja tarttuvat triviaalisesti.

Peruutusvaihteen kytkeminen kestää joka sekunnin (ja tietokoneohjatulla automaatilla sitä pidempään, koska ne pyrkivät estämään ihmisiä pyrkimästä heiluttamaan autoja urista). Pelkkä vaihteen nopea kulkeminen D: stä P: hen ei anna kytkimille / nauhoille aikaa kytkeytyä, ja tietokoneohjatussa lähetyksessä tietokone kieltäytyy kytkemästä niitä riippumatta, koska se näkee, että kahva on aktiivisesti siirtymässä.

Jos haluat vähentää kulumista, yritä vähentää voimansiirtoa, jolla voimansiirto siirtyy. Esimerkiksi sain tietää lähetykseni melko hyvin, ja tiesin, milloin se oli vaihdossa tässä kaasuvipuasennossa, joten nostin kaasun melkein tuolloin, - tämä tulo aiheutti myös vaihdon, koska se oli lykkäämässä vaihtoa, koska olin vallassa. Vaihdon jälkeen voisin käyttää voimaa uudelleen, mutta en niin paljon voimaa, että tekisin sen taas vaihdossa. Ja tietysti hyvä ajosuunnittelu, joten minulla ei ole usein raskasta voimaa, joka aiheuttaa vaihdon, koska se on pahin skenaario kytkimen / hihnan kulumiselle.

Pidin viestisi viimeisen virkkeen mielenkiintoisimpana. Onko mitään ajatusta kumpi näistä on huonompi? (0) potkaamalla kaasupoljinta alaspäin siirtämiseksi (1) alaspäin siirtämällä vetämällä gar-vipu D: stä takaisin asentoon 3 tai 2 (kumpi on tietyn automallin korkein)
Datapisteenä minun '06 F150 ECU tekee tämän automaattisesti - hetkessä se vähentää moottorin tehoa vaihdon vaihdettaessa. Kuulet aina niin pienen potkun moottoriin, kun näin tapahtuu, mutta vaihto on sen seurauksena uskomattoman tasainen. Etkö ole varma, ovatko muut uudemmat ajoneuvot voineet käyttää tätä tekniikkaa?
#10
  0
inovasyon
2018-04-22 04:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​ettei kysymys ole vieläkään vastattu selkeästi . Löysin tämän aiheen etsiessäni jotain vastaavaa.

Kysymys on selvä. Lyhyesti sanottuna. Voimmeko käyttää N tasaisella alustalla käsijarrulla ?

Joten ei tarvitse liikkua lainkaan. Jos et kysy kovasta kylmästä, se voi jäädyttää käsijarrun. Ei kysy kuinka hänen pitäisi pysäköidä. Ei keskustella siitä, työntääkö joku autoa jne. Lähes kaikki vastasivat vain vastaamaan.

Joten jatketaan kysymyksen omistajan huolta. Entä jos toinen auto osuu tai työntää pysäköintiautoa P -asennossa? Tai hinausoperaattori, joka vetää sen väkisin?

Eikö silti ole mitään vahinkoa?

#11
  0
eve
2018-11-02 12:13:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu pysähtymisen ehdoista. Jos pysähdyt moottorin käydessä (jos lämmität moottoria aamulla tai pysähtyt liikennevalossa tai odotat jotakuta), on parempi laittaa se neutraaliin käsijarrulla, jotta automaattivaihteistoöljy voi toimia kiertää kunnolla. Mutta jos pysähdyt pysäköintiin, on parempi laittaa vaihde "Park" -kohtaan, ellet pysäköi rinnakkain tasaisella alustalla, että jonkun on ehkä siirrettävä autosi ollessasi poissa (tämä on yleistä kotimaassani, Indonesiassa) . Mutta jälleen kerran turvallisuussyistä mielestäni meidän pitäisi välttää pysäköimistä neutraalilla vaihteella niin paljon kuin mahdollista, kun joku saattaa työntää / liikuttaa / lyödä autoa, kun pysäköimme ja aiheuttaa auton rullan ja osuu johonkin / johonkin (Tapahtumia on paljon Indonesiassa). Useiden merkkien osalta sinun on laitettava vaihde Parkiin, jotta voit sammuttaa moottorin kunnolla / lukita oven, mutta yleensä siellä on mekanismi, jonka voit pysäköidä "Neutraaliin" (käyttämällä vaihteen lukitusta tai esimerkiksi autossani) , Minun täytyy laittaa carkeyni pieneen lukkoreikään vaihdetikun viereen vaihtaaksesi vaihdetta Parkista neutraaliin moottorin sammuttamisen jälkeen, muuten se ei anna minun lukita autoa

#12
  0
John King
2018-11-02 23:14:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erittäin huono idea turvallisuussyistä. Paras ja turvallisin tapa on sijoittaa vaihteisto pysäköintiin ja kytkeä seisontajarru. Vaihteelle vaihdettaessa vaihde ei kytkeydy taaksepäin kulkeviin kytkimiin. Jopa manuaalivaihteistolla varustetut autot on jätettävä vaihteelle pysäköintijarrun ollessa kytkettynä. Olet vaarassa itsellesi ja muille, jos luotat vain seisontajarruun.

#13
-5
Bob
2018-04-22 14:59:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun ei tarvitse käyttää P: tä varsinkin pysäköidessäsi tasaiselle alustalle.

Siirtymien pienentäminen N: stä R: een sitten P: hen ja päinvastoin minimoi kulumisen kuormituspakkauksissa ja jarruhihnoissa

Tämä vastaus on väärä. Aina kun pysäytät moottorin, hydraulista painetta ei tule ja se olisi sama kuin N. Kun siirrät vaihteistoa, voit mennä vain R: n yli eikä se kytkeydy päälle. Asettaminen kestää joka tapauksessa hetken / viiveen. @motosubatsu's-vastaus on paljon parempi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...