Kysymys:
Mitkä ovat katalysaattorin ilmaisimen merkit, jotka saattavat olla menossa huonosti?
Cᴏʀʏ
2011-03-08 07:17:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen omistanut kaksi ajoneuvoa, joiden katalysaattorit otettiin pois kahdesta parista syystä: yksi on CC: n laatu ja toinen tehon pieneneminen materiaalin kertymisen ja ilmavirran vähentämisen vuoksi.

Omistamallani autolla (2007 Pontiac G6) on annettu tällainen takaisinveto, mutta se vaikuttaa vain joihinkin autoihin. Minusta tuntuu, että joskus minulla on vähemmän voimaa kuin minulla pitäisi olla.

Onko testejä huonoille sertifikaateille? Pakoputkeni on hitsattu G6: n molempiin päihin, joten en voi tarkasti kurkistaa sisälle.

Kiitos!

üks vastaus:
#1
+8
S_Niles
2011-03-08 12:58:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Jos kissa helisee (voi tapahtua enemmän lämpenemisen jälkeen), se on ehdottomasti huono. Sen paukuttaminen voi auttaa selvittämään, onko materiaalissa löysää materiaalia.
  • Jos kissa olisi kytketty tarpeeksi virtalähteeseen vaikuttamaan suorituskykyyn, toivon, että yksi 02-antureista laukaisi tarkistusmoottorin valon. Jos se on raja-arvoinen, moottori saattaa kuitenkin pystyä säätämään polttoainetasoja tarpeeksi saadakseen itsensä onnelliseksi säätämättä tarpeeksi CEL: n laukaisemiseksi.
  • Todelliseen ja todelliseen tuntemiseen sinun on tarkistettava kissan edessä oleva vastapaine ja vertaa sitä tehdasominaisuuksiin. En ole kuitenkaan koskaan joutunut tekemään sitä todella. Aina kun minulla on ollut kissa kytketty niin huonosti, että se vaikuttaa suorituskykyyn, se aiheutti ajoneuvon suoran virheen.

Kaikki sanottu: "Minusta tuntuu, että joskus minulla on vähemmän voimaa kuin minulla Minun pitäisi olla "on todella laaja lausunto. Suurimman osan nykyaikaisen auton suorituskykyyn vaikuttavista asioista (tarpeeksi havaittaviksi) pitäisi laukaista Check Engine Light ja antaa sinulle paikka aloittaa vianmääritys.

On vain kaksi asiaa, jotka ovat minua hieman hämmentyneitä: Minulla on huono kaasun mittarilukema (noin 4 mpg vähemmän moottoritiellä, jonka voin pystyä osoittamaan kylmemmälle säälle), ja silloin tällöin kun sammutan auton pois päältä se jatkuu toisen vallankumouksen ajan ja sytyttää noin puolet toisesta (yleensä vasta todella lyhyiden ajojen jälkeen). Ehkä minun pitäisi vain katsoa sitä ...
Se saattaa tarvita vain säännöllistä huoltoa (kuten sytytystulppia), tai jokin voi toimia väärin. Jos jokin on todella toimintahäiriö, sen diagnosointiin tarvitaan kokenut teknikko ja erikoistuneet työkalut.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...