Kysymys:
Peruutus on vaikeaa kytkeä manuaalivaihteistoon
turgid
2011-03-08 06:04:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on 2000 VW Jetta TDI manuaalivaihteistolla. Viime päivinä en ole voinut työntää vaihdevipua taaksepäin päästämättä kytkintä. Olen noin puolivälissä keskuksesta kytkeytyneeseen, enkä voi edetä pidemmälle, ennen kuin päästin kytkimen hieman ulos.

Kolme vastused:
#1
+4
Patrick
2011-03-08 06:49:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä näyttää olevan kytkin sammumassa tai mahdollisesti synkronointi ei enää toimi.

Kytkin ei pysty irrottamaan moottoria kokonaan vaihteistosta, jotta voit vaihtaa peruutusvaihteelle. Jos tahdistus ei enää toimi täydellisesti, se vaikeuttaisi vaihteiden vaihtamista kaikilla vaihteilla, mutta se on silti mahdollista.

Olet periaatteessa kaksinkertainen kytkin vaihtaaksesi peruutusvaihteeseen. (En tiedä miksi tämä toimii, mutta puolikuorma-autojen, joilla ei ole synkromaasia, on tehtävä tämä siirtyäkseen ilman hiontaa).

Se toimii, koska se pyörii vaihdetta puolestasi (sama työ, jonka synkronoijat normaalisti tekisivät). Useimmissa autoissa ei ole taaksepäin tahdistimia, joten tämä on yleinen "ongelma" (enemmän suunnitteluvaihtoehtoa kuin todellista ongelmaa).
#2
+4
ManiacZX
2011-03-08 09:53:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joissakin käsikirjoissani olen havainnut, että ennen kuin vaihdan peruutusvaihteeseen, vaihtimen viides vaihde auttaa.

Minulla ei ole mekaanista selitystä tälle (ajatukseni on jotain tehdä synkronoinnilla).

Kokeile, katso onko se ollenkaan apua.

Nykyisessä ajoneuvossani prosessini siirtyä taaksepäin on:
kytkinpoljin
Siirry neutraaliin Siirry 5thGo: een käänteisen kytkinpolkimen ulospäin

Jos ohitan 5. sijan, minulla on joskus hieman hiominen tai jumittuminen.

#3
+1
Chris Chubb
2012-03-14 06:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä voi olla myös vaihdevivun virheellinen säätö. Vaihtajan kaapelivivusto on säädettävissä ja joskus liukastuu tai venyy. Työnnä se taaksepäin, löysää nostovivun säädettävä pultti, palaa kuljettajan istuimelle ja vedä vaihdetta hieman takaisin ja kiristä sitten säätöruuvi uudelleen. Kahden ihmisen kanssa on paljon helpompaa. Jos se on vain taaksepäin, se on todennäköisesti puolelta toiselle -kaapeli. Heiluta vaihdetta katsellessasi niveltä (kaksi ihmistä, muista?), Ja on ilmeistä, kumpi säätää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...