Kysymys:
Kuinka paljon öljyä tämä nesteuutin uuttaa?
Bob Cross
2011-03-08 20:27:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Griots Garage -nesteuutin on esimerkki työkalusta, joka näyttää varmasti hämmästyttävän hyödylliseltä ja kätevältä. Jos et ole vielä nähnyt sitä, käsite on, että puolikiinteä putki työnnetään mittatikkuun. Sylinteriin syntyy tyhjiö, joka vetää nesteen ulos kuin olki imemällä erityisen inhottavaa maitotahnaa.

Tässä on kysymykseni: tyhjentääkö tämä liesituuletin ainakin yhtä paljon öljyä vuoden 2004 Subaru Impreza WRX: stä kuin Haluaisin poistaa avaamalla tyhjennystulpan?

Mittatikun reiän geometrian perusteella ei ole selvää, että putki pääsee riittävän matalalle ja oikean kulman kääntyminen pohjassa on liian tiukka sen lisäämiseksi.

Seuranta: olisiko parempi nostaa auton takaosaa työntämään öljyä eteenpäin säiliössä, jotta uuttimeen pääsy olisi helpompaa?

Näitä käytetään yleisesti merisovelluksissa
Kolme vastused:
#1
+4
S_Niles
2011-03-09 01:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä konsepti toimii yllättävän hyvin joissakin moottoreissa . Kuten mainitsit, kysymys on siitä, että mittatikun putki sallii täyden pääsyn öljypohjaan.

Tästä kaaviosta on epäselvää, ulottuisiko putki altaaseen. On myös epäselvää, törmääkö putki ohjauslevyyn tai imuputkeen sen sijaan, että menisit kokonaan säiliön pohjaan. Jos haluat tietää todella ja varmasti tietyllä ajoneuvolla, mielestäni sinun on vain kokeiltava sitä ja vedettävä sitten pistokkeesta nähdäksesi, mitä on jäljellä.

Tässä tapauksessa en usko nostavan autoa takaosa tekee paljon, muotoilu jättää öljyn jo valitsemattoman vaihtoehdon kuin mennä öljypohjaan.

Jos kokeilet tätä, kuumenna moottoriöljy todella kuumaksi, jotta poistoimuri voi imeä sitä helposti, muuten odotat koko päivän. Tämä on yksi mukava osa liesituulettimesta, että kuuma öljy ei roiskeesi ympäri sinua, kun vedät tyhjennystulppaa.

WRX oil pan

hieno kuva - joka kuvaa kaksoisvaimennusta: mittatikun putki on tiukasti käännetty eikä tyhjennystulppa ole oikeastaan ​​kaatopaikan alimmassa kohdassa.
Kuvan tyhjennystulppaosa voi olla hieman harhaanjohtava, mielestäni se on melkein kaivon pohjassa. Lisäksi liesituulettimen * putken * tulee olla riittävän joustava, jotta se menee mittatikun putken mutkan ohi. Olen enemmän huolissani imuputkesta, kun se joutuu kaatopaikalle.
#2
+3
Justin R.
2011-03-17 23:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on yksi näistä. Imuletkun asettaminen mittatikun putkeen ei antanut minun poistaa edes puolta öljystä (astia on merkitty osoittamaan sisällön tasoa, vaikka sitä on vaikea lukea paitsi kirkkaassa auringonvalossa).

On kuitenkin helppo ratkaisu! Mittaa mittatikun putken halkaisija ja mene varaosakauppaan imuletkulle, jonka sisähalkaisija on sopiva (määritä sellainen, joka ei sula 250 * F). Laita öljy mittatikun putken ulkopuolelle voiteluaineena ja työnnä uusi letku mittatikun putken ulkopuolelle. Kun aloitat pumppaamisen, imu imee öljyn ulos moottorista. Tämän tekniikan avulla olen pystynyt poimimaan 4,25 kvartsia 4,5 qt: n moottoristani, mikä on niin paljon kuin saan avaamalla tyhjennyspultin.

Joitakin ongelmia laitteessa:

  • Imuletku ei kierrä tyhjiökammioon, mikä aiheuttaa tyhjiön menetyksen melko helposti ja toisinaan putoaa kokonaan. Tämä on luultavasti suurin virhe.
  • Öljyn uuttamiseksi on pumpattava melkein jatkuvasti, jos laite sijoitetaan öljypohjan yläpuolelle.
  • Siivous on PITA.

Silti käytän asiaa. Ensimmäistä kertaa, kun käytin sitä, se oli helpoin öljynvaihto, jonka olen koskaan tehnyt, ja jokainen kerta on vain hieman helpompaa. Käytetyn öljyn hävittäminen tällä tavoin on myös paljon helpompaa (aion vain viedä koko laitteen paikalliseen Jiffy Lube -öljyyn ja kaataa sen jätetynnyriin, pyyhkiä sen alas sanomalehdellä ja tallentaa sen liikkuvaan laatikkoon, jonka valmistin).

Joitakin vinkkejä:

  • Letku putoaa kammiosta melko helposti. Kiinnitän sen teipillä nyt, kuten kerran, kun se löysi keskikäytön, mikä teki valtavan sotkun.
  • Mittatikun putken ulkopuolelle tulee öljykalvo, kun imuletku irrotetaan. Pidä jokin sanomalehti valmiina.
  • Jos kammion yläosa on matalampi, pystyt pystyttämään sifonin. Hidas, mutta helppo.
  • Öljyn on oltava kuumaa, jonka tiedät, mutta ei niin kuumaa, että se sulattaa letkun.
  • Hanki iso laukku tai laatikko tavaroiden säilyttämistä varten ja päällystä se öljyä imevillä matoilla (3M "HiSorb" (tai vastaava) matot ovat halpoja ja toimivat hyvin). Ennen kuin aloitat :)

Jos voisin palata ajassa taaksepäin, en olisi käyttänyt rahaa tähän. Se on hyvä, mutta vielä parempi, jos jotain poraan asetettaisiin, kuten tämä DIY-pumppu, joten sinun ei tarvitse purkaa sitä kaikkia manuaalisesti.

erittäin mukava - en ole koskaan ajatellut sifonointia mittatikun putken ulkopuolelta.
Olen yllättynyt siitä, että mittatikun putki menee tarpeeksi syvälle ottaakseen niin paljon öljyä. Tunnetuissa moottoreissa (SAAB ja VW diesel) se ei ulotu lohkon laipan alle, johon putki liittyy, ja vaikka en ole kokeillut sitä, en usko, että voisit ottaa mitään öljyä tällä tavalla.
#3
+1
Move More Comments Link To Top
2011-03-19 02:08:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on pääsy ilmaan, voit käyttää Vaculaa, se on nopeaa ja helppoa. Käyttää ilmanpainetta tyhjiön luomiseen. Käytän sitä ylitäyttöihin, nesteenvaihtoon, jarrujen vuotamiseen. Minulla on ollut minun yli 10 vuoden ajan ilman ongelmia.

enter image description here enter image description hereTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...