Kysymys:
Onko olemassa yleistä korjausta tai tuotetta, jonka voin hiljentää kirisevän vyön?
Troggy
2011-03-08 06:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kiristävä vyö autossani, joka ajaa minut hulluksi! Onko olemassa yleistä kiinnitys- tai hihnakäsittelytuotetta, jonka voisin hiljentää kirisevän vyön? Jos hihnat ovat kirisevät, merkitseekö se sen sijaan vaihtoa?

Seitsemän vastused:
#1
+12
Patrick
2011-03-08 06:23:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vyöryttävän vyön pääasiallinen syy on, että kumi on venytetty aiheuttaen kitkan vähenemisen, jolloin liukastuminen tapahtuu.

Ongelma voidaan ratkaista kahdella tavalla:

  1. Kiristä hihna sopivalla kiristystekniikalla (löysää yleensä hihnapyöriä paikallaan pitävä pultti ja kohdista nyt avattu hihnapyörä & kiristää pultin)
  2. Hihnasidoksen asettaminen hihnalle
#2
+6
John Gardeniers
2011-03-08 08:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olettaen, että hihnalla on oikea kireys ja joka silti kirisee, on harvinaista löytää muuta kuin lyhytaikainen ratkaisu kuin sen korvaaminen.

Jos kuitenkin haluat todella kokeilla jotakin, useimmat teollisuuden toimittajat voivat myydä sinulle tölkkiä "hihnan pitoa", joka ruiskutetaan hihnan ja / tai hihnapyörien kosketuspinnoille, kun ne pyörivät (niin hitaasti kuin käytännössä). Huomaa, että saat osan näistä tavaroista heitettyäsi sinulle ruiskutuksen aikana, joten pukeudu asianmukaisesti.

Toimiiko hihnan kahva, jos kiristys johtuu jäähdytysnesteen pääsemisestä hihnaan?
#3
+2
Captain Claptrap
2011-03-08 06:23:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla ei ole aikaa käsitellä sitä, voit kokeilla vyöpukeutumista, mutta en suosittele sitä. Minulla on tapahtunut sitä useita kertoja, ja se johtuu virheellisestä kiristämisestä (liian löysä). Ota selvää, mitä oikean taipuman tulisi olla, käyttämällä myymälän käsikirjaa (se on oltava asianmukaista itse tekemistä varten) ja aseta se. Voit ostaa gage: n, mutta kokemukseni mukaan se onnistuu kokeilemalla ja erehdyksellä. Jos se ei korjaa sitä, vaihda hihna.

On syytä huomata, että jos tämä on käärmevyö automaattisella kiristimellä, sitä ei voida säätää. Tässä tilanteessa on mahdollista, että automaattisen kiristimen jousi on löysällä ja itse kiristin on vaihdettava.
#4
+2
JeremyP
2011-03-14 04:58:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos autossasi on useampi kuin yksi vyö, saatat joutua selvittämään, kumpi vyö kutisee. Nopea ja helppo tapa löytää oikea hihna on kaataa vesiluokka hihnalle moottorin ollessa tyhjäkäynnillä. Sinun on todennäköisesti oltava melko tarkka, koska vyöt ovat usein lähellä toisiaan. Ääni katoaa muutamaksi sekunniksi.

Kun tiedät, mikä niistä on vikaa, tarkista, onko sitä mahdollista kiristää manuaalisesti vai onko siinä automaattinen (ei-säädettävä) kiristin. Tietenkin, jos vyö on vanha, murtunut tai kulunut, sinun on todella vaihdettava se. Kiristä käsikäyttöinen kiristin muutama kierros (jos sellainen on) varmistaaksesi, että tämä korjaa ongelman, mutta älä kiristä sitä liikaa. Kun painat hihnan pituinta (hihnapyörien välissä), sen pitäisi liikkua vain 1/2 - 1 tuumaa, mutta tarvitsen lisätietoja autostasi tarkempaa.

On mahdollista, että hihnan kiristin on rikki ja aiheuttaa ongelman, ei vyö. Jos laitat uuden hihnan päälle, ja se silti kirisee (automaattisen kiristimen kanssa), epäilen, että kiristin on huono.

Korjaus pullossa -ratkaisut ovat vain nauhatukea, eivätkä ne kestä kauan, paitsi että lompakkosi on 5 dollaria kevyempi. Anteeksi ...

#5
+1
W. Lee
2015-03-29 01:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erittäin nopea laukaus vesisuihkusta tekee temppun. CRC tai WD40. Ei paljon. Jos käytät vyösidosta, se tarttuu sinuun, koska se on tahmea. Ota puinen tappi ennen kuin teet mitään, aseta sen pää moottorin käydessä, jos se on varustettu, varmista, ettet pääse liikkuviin osiin. Aseta korvasi tapin toiseen päähän. Jos kuulet korkean äänen, vaihda välipyörän laakeri tai kokoonpano. Jos kuulet matalan äänenvoimakkuuden, kuuntele vesipumppua, sitten ohjaustehostimen pumppua ja sitten AC-pumppua. Jos kukaan ei valittele, suihkuta hihnat hyvin kevyesti. Hihna kuivuu ja liukastuu. Pieni määrä vedensiirtonestettä hiljentää ongelmasi, mutta vaihda vyösi kun voit. W.A.L. Chattanooga ///

#6
  0
Kjartan Þór Kjartansson
2011-03-08 06:16:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos puhut piikistä laturista tai ohjaushihnasta, sinun on ehkä kiristettävä se, jos se ei toimi, korvaaminen saattaa olla kunnossa.

#7
  0
Bill
2018-08-19 15:35:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tähän ei yleensä ole pysyvää korjausta. Huutelua aiheuttavat 3 asiaa. Väärä kireys, likainen tai saastunut vyö ja vanha venytetty tai kuiva mätännyt vyö. Olen vaihtanut hihnat ja kiristimet vain saadakseni ne kilisemään uudelleen öljyn tai likaisen hihnapyörän takia. Siksi varmista, että hihnapyörät ovat puhtaat ennen uuden hihnan asettamista, sillä jos saastutat uuden hihnan, se myös kilisee. Puhdista hihnapyörät ...... Kyllä myös urissa, mikä on tuskaa, hiekkapaperilla tasaisille hihnapyörille ja pehmeälle lankaharjalle uritetuille hihnapyörille. Käytä käynnistysnestettä. Ei mitään muuta. Käynnistysnesteessä on eetteriä, joka saa hihnapyörät puhtaiksi ja kuiviksi. Tee tämä ennen uuden vyön asettamista. Jos haluat kokeilla väliaikaista, mahdollisesti pitkäkestoista korjausta vanhalla kiljuvalla vyöllä, musta RTV on paras. Kalliit tahmeat vyösidosruiskut eivät yleensä toimi minulle. Jos haluat kokeilla tätä ennen uuden hihnan hankkimista ja puhdistamista, kuten ehdotin edellä, purista sormenpäilläsi pitkiä mustia rtv-viivoja sormen viimeisestä liitoksesta loppuun ..... Noin yhtä leveä kuin vyö. Kun moottori on pois päältä, aja sormesi hihnan uurretun puolen poikki, purista lisää ja juokse hihnan tasaisen puolen poikki. Käynnistä moottori sitten nopeasti, vaikka RTV ei ole kovettunut. Suurin osa ajasta katoaa heti. Joskus lopullisesti. Joskus ei mitään, ja sinun on tehtävä kuvaamasi puhdistus. Varmista, että kiristimesi on hyvä, jos sinulla on itsekiristin, uusi hihna ja jos sinun on säädettävä kireyttä manuaalisesti, varmista, että noudatat valmistajan ohjeita tarkistaaksesi suositellun kireyden. Kiitos, Bill ........ 20 vuotta ASE Master Tech.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...