Kysymys:
Kuinka ohjauspyörän ääniohjaimet kommunikoivat radion kanssa?
bobmcn
2012-06-04 22:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytävätkö he jonkinlaista langatonta protokollaa, kuten Bluetoothia? En voi kuvitella, että kaikille hallintalaitteille on tarpeeksi tilaa fyysisten liitäntöjen tekemiseksi, mikä mahdollistaisi myös ohjauspyörän täydellisen pyörimisen. Olen erityisesti kiinnostunut Sonyn radiosta vuoden 2010 Ford Flexissä, mutta kaikki tiedot olisivat kiitollisia.

Et tarvitse paljon tilaa langalle ...
üks vastaus:
#1
+10
Move More Comments Link To Top
2012-06-05 00:39:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei vie niin monta johtoa kuin luulet, ja ne vain lisäävät piirejä kellojouselle.

Kellojouset otettiin käyttöön kuljettajien sivuturvatyynyjen kanssa, jotta turvatyynyllä olisi jatkuva sähköinen yhteys antaa ohjauspyörän kääntyä. Valmistus yksinkertaisesti lisäsi muutaman lisäpiirin ohjauspyörän hallintalaitteiden sovittamiseksi.

clockspring

Lähde

Yllä olevassa kuvassa keltaiset johdot on tarkoitettu turvatyynylle, kaikki muut ovat ohjauspyörän ohjaimille. Joitakin kellojousen läpi kulkevia hallintalaitteita ovat torvi, risteily, puhelin ja radio.

Tässä videossa näkyy tyypillisen kellojousen purkaminen, en EIVÄT suosittele korjauksia johonkin näistä, kuten videossa oleva kaveri ehdottaa, minä lähetti vain linkin, jotta voit nähdä, miten se toimii sisäpuolella.

Sinulla ei tarvitse olla erillistä johtoa kullekin ohjattavalle painikkeelle, alla on yksi esimerkki siitä, miten voit käyttää vain kaksi johtoa useiden kytkimien ohjaamiseksi.

enter image description here

Eri kytkimet antavat erilaisen vastuksen, jolloin tietokone voi kertoa mitä kytkintä on painettu.

He voivat myös käyttää multipleksointia useiden komentojen kommunikointiin yhdellä langalla, se toimii samalla tavalla kuin tietokoneet kommunikoivat lähiverkon kautta. Sitä ei käytetä ohjauspyörän ohjaimissa tietoni mukaan, joten en käsittele tässä yksityiskohtaisesti kuinka nämä järjestelmät toimivat

Halusin vain lisätä: jos aiot työskennellä lainkaan kellojousen kanssa (alias, yrität kytkeä jälkimarkkinaradion pyöräsi ohjaimiin), ole * erittäin turvallinen * turvatyynyn suhteen. (Irrota akku ja poista turvatyyny noudattamalla valmistajan ohjeita) ennen kuin yrität mitään.
Tiedän yhden auton, vuoden 1984 50-vuotisjuhlan 300ZX, joka käytti radiotaajuutta vakionopeuden ja stereosäätimien välittämiseen autoon. Se käytti kuitenkin edelleen kellojousia voimaksi.
@Nick: Se kuulostaa melko vaaralliselta. Se ei todellakaan ollut digitaalinen vuonna 1984, joten sitä ei salattu. Hyökkääjän pitäisi pystyä hallitsemaan vakionopeudensäädintä täysin etänä.
Se oli näköyhteys, IIRC, niin mahdollista. Mutta epätodennäköistä.
Ottaen huomioon, että vakionopeudensäätimen polkimen koskettaminen ja vakionopeussäädin eivät saa autoa liikkumaan paikallaan, ei ole niin paljon riskiä, ​​että joku ottaa vakionopeudensäätimen painikkeet haltuunsa


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...