Kysymys:
Mikä voi saada auton kuluttamaan enemmän polttoainetta?
Jean-François Savard
2014-10-28 18:20:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli koko pitkän kuljettajaurani aikana 4 autoa (5 vuotta).

Vertaan polttoaineenkulutustani aina muihin ihmisiin, joilla on sama auto. Kolme kertaa neljästä huomasin, että autoni kuluttivat enemmän polttoainetta kuin muut (tykkään ostaa huonossa kunnossa olevia autoja, koska ne eivät maksa mitään, ja korjaan ne).

Joten luulen, että se saattaa olla mielenkiintoista Luetellakseni tähän, mikä voi aiheuttaa auton kulutuksen enemmän polttoainetta (ei vain tuotemerkille), koska olen varma, että en ole ainoa, joka ihmettelee sitä.

Minun tapauksessani olen ajaa Saturn SL1 1998 -autoa, joka kuluttaa 12 litraa 100 kilometriä kohden , mikä on mielestäni paljon 1,9 litran 4 sylinterille ...

Opetin sille olla:

 • polttoainesuuttimen vuoto
 • vanha rengas
 • ei tarvitse moottoriöljyä
 • polttoaineputken vuoto

Mutta tarkistin kaiken tämän ja se näyttää hyvältä. Vaihdoin myös renkaani talven yhden ja edelleen saman kulutuksen suhteen, onko jokin muu idea?

Olisi myös mielenkiintoista luetellessa Ideaa kuvaamaan miten se voi vaikuttaa polttoaineenkulutukseen ja myös jos tämä voisi tehdä "huomattava" ero vai ei?

Jos autosi kuluttaa 75% ajasta enemmän polttoainetta kuin vertaiset, ehkä ajotavat ovat osa ongelmaa?
Todellakin. Koska se tapahtuu useille autoille. Se voi olla niin yksinkertaista kuin melkein vain kuljettaja kaupungeissa pikemminkin kuin keskimääräinen "kaupunkiajo" ja maantieajo. Tai enimmäkseen juuttunut ruuhkiin moottoritiellä.
Epäilen, että ajotapani ovat osa ongelmaa (tai ainakaan se ei tekisi niin suurta eroa) .. Mutta joka tapauksessa tämä ei ole kysymykseni asia, koska tavoitteeni on luetella tässä mahdollisimman paljon mahdollisuuksia viitteet. Kuten kirjoitin viestiin, ostin aina autoja huonoissa olosuhteissa (noin 500 dollaria), joten on paljon mahdollisuuksia ..
Tarpeeksi hauska. Seostamattomat renkaat lisäävät renkaiden painoa ja aiheuttavat MPG: n laskevan (todennäköisesti ei merkittävästi). Toinen asia, jonka voin ajatella, on surffilauta / pyörä / kuormatelineen telineet, jotka on asennettu katolle ilman mitään, paineistamattomat renkaat (tarpeettomasti), kulunut / hyvin vanha vaihdelaatikko
Tätä ei anneta vastaukseksi, koska se ei liity huonossa kunnossa oleviin ajoneuvoihin liittyviin * ongelmiin * ja koska iskut eivät välttämättä ole "havaittavia", vaan: koska kaikki sähkönkulutukset lisäävät moottorille kuormitusta, esimerkiksi kääntyminen pois radiosta ja matkustamon tuulettimesta ja jopa (olettaen, että nämä järjestelmät kuluttavat vähän sähköä, vaikka niitä ei olisikaan aktiivisesti kytkettynä) joidenkin mukavuusjärjestelmien, kuten vakionopeudensäätimen tai takalasin huurteenpoiston, sulakkeiden vetäminen voi (marginaalisesti) parantaa polttoainetaloutta. Näiden kaikkien pitäisi kuitenkin olla hyvin pieniä verrattuna mihinkään, joka liittyy auton liikkumiseen.
Kahdeksan vastused:
#1
+12
Captain Kenpachi
2014-10-28 19:50:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleisimmät syyt (huonojen ajotottumusten lisäksi) ovat

 • huono ajoitus
 • huonot sytytystulpat
 • vähäoktaaninen polttoaine *
 • jäähdytysnesteen lämpötila-anturin toimintahäiriö
 • tukkeutunut katalysaattori (t)
 • toimintahäiriö MAP / MAF-antureissa
 • ajo seisontajarrun ollessa kytkettynä **
 • autossa on jälkimarkkinoiden siipiä.
 • renkaita ei ole paisutettu suositeltuun paineeseen
 • ja muutamia muita en muista

* Matalaoktaaniselle polttoaineelle suunnitelluissa autoissa ei ole hyötyä korkean oktaaniluvun polttoaineesta, mutta korkean oktaaniluvun polttoaineelle suunnitellut autot toimivat huonosti matalammilla oktaaneilla.

** Ei yleensä, koska unohdit vapauttaa seisontajarru, mutta koska se voi juuttua. Erityisesti autoissa, joissa on takarumpujarrut.

Minulla oli äskettäin viallinen vaihtovirtageneraattori, joka kuormitti moottoria huomattavasti - riittää aiheuttamaan polttoaineenkulutuksen 12 l / 100 km - 16 l / 100 km (kuten ajotietokone kertoi).
Viallinen happianturi tekee myös tämän. He eivät aina lakkaa toimimasta, he voivat antaa yhä vääriä lukemia, kunnes moottorinhallintaohjelmisto päättää, että lukema on liian kaukana oikeaksi. sillä välin väärät lukemat heittävät polttoaineseoksen pois.
Hyvin vanhoissa autoissa ei välttämättä ole koputusantureita, joten matalan oktaaniluvun polttoaine voi todella aiheuttaa todellisia vahinkoja, jos se on suunniteltu korkean oktaaniluvun polttoaineelle.
#2
+11
James Palmer
2014-10-28 18:53:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aiot ajaa Saturn S-sarjaa (autoni viimeiset 8 vuotta, mistä olen erittäin iloinen.) Sinun pitäisi ehdottomasti olla paljon korkeampi polttoainetalous. (19,6mpg on mitä sinulla on. 33 + mpg saavutetaan helposti.)

Olisin tuskin yllättynyt, jos se on ECTS (moottorin jäähdytysnesteen lämpötila-anturi.) Nämä muoviset lämpötilamittarit epäonnistuvat noin 100% varmuudella . Tämä alentaa polttoainetaloutta, koska moottoritietokone ei usko moottorin lämpenevän, jolloin tietokone toimii turvallisessa polttoainepitoisessa "avoimen silmukan" tilassa huolimatta siitä, että moottori on lämmin. Tämä on yleensä ensimmäinen tarkastettu kysymys näissä autoissa. Minulla oli sama ongelma. Uusi messinki ECTS on noin 12 dollaria paikalliselta autonosien jälleenmyyjältä.

Väärän ECTS-lukemisen lisäksi termostaatti on saattanut epäonnistua, mikä johtaa moottoriin myöskään tietokoneen lämpenemiseen. Tämä ei selitä 19.6: ta kuten ECTS. Termostaatti epäonnistui auki aiheuttaisi menettämisen noin 1-2 mpg. Avoimen termostaatin aiheuttama polttoainehäviö johtuu heikosta palamistehokkuudesta. (ts. Carnotin lause: tehokkuus = 1-Tcold / Thot.)

Siellä voi tietysti olla monia muita asioita, mukaan lukien ajotyyli, mutta aloitan jäähdytysjärjestelmällä. Suosittelen sinua liittymään SaturnFans.com-keskustelupalstalle. Kaikki tämän ajoneuvon tärkeimmät ongelmat on dokumentoitu perusteellisesti, mukaan lukien sarja Youtube-videoita. Näitä autoja on erittäin helppo työskennellä. Itse asiassa osoitan sinut kohti uusien ja palaavien käyttäjien tarkistuslistaa.

Muokkaa: Tarkista öljy aina viikoittain tai kun lisäät polttoainetta! Nämä moottorit ovat tunnettuja öljyn polttamisesta huonon öljynohjausrenkaan rakenteen vuoksi.

+1 viikoittaisia ​​öljytarkastuksia varten. Omistin Saturnuksen ja kävin öljyn läpi kuin kenenkään liiketoiminta. On sääli, että 3-oviset coupet olivat tyylikkäitä autoja, mutta moottorit olivat SUPER-huollettavia. Tämä foorumi on erinomainen S-sarjan omistajille.
Olen oppinut jakoavaimen lukemalla SaturnFaneja. Se on erittäin tukeva yhteisö.
#3
+4
NeutronStar
2014-10-29 03:13:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Autosi ajamisella on merkittävä vaikutus polttoainetalouteen. Jos ajat enimmäkseen valtateillä ja muilla teillä, joilla on suuria nopeusrajoituksia ja joissa ei ole pysähtymismerkkejä tai jarruvaloja, polttoainetalous on korkea, kun taas pääosin "kaupunkiajoilla" eli teillä, joilla on paljon pysähtymismerkkejä, pysähdy valot ja raskas liikenne, sinulla on pienempi polttoainetalous. Vuoden 2010 Jettani sai aikaisemmin 30 mpg missä asuin (missä sitä ajettiin pääasiassa valtateillä ja leveillä, kirkkailla kaduilla), mutta asun nyt paikassa, jossa on tunnetusti huonosti suunniteltuja teitä ja jopa valtateillä on liikennevalot ja minä saan enintään 20 mpg.

Suurilla nopeusrajoituksilla on päinvastainen vaikutus. Esimerkiksi vain muutama viikko sitten minulla oli kaksi samanlaista matkaa molemmilla moottoriteillä, mutta yhdellä reitillä minulla oli keskimäärin 90-100 km / h, ja toisella reitillä oli mukava valtatie 130 km / h nopeusrajoituksella, mikä oli mukavaa, mutta maksoi jotain 25 +% enemmän polttoainetta samalla matkalla.
@Peteris, on varmasti totta, mutta mielestäni kuvaamasi vaikutukset ovat autokohtaisia. Samankaltaisessa tilanteessa kuin kuvailette, huomaan vain menettävänsä noin 15% polttoainetehokkuuden. Suurilla nopeusrajoituksilla voi kuitenkin olla myös kielteinen vaikutus polttoainetalouteen. Kuulen useimmiten, että polttoainetalous huipentuu nopeuteen 100 km / h (60 mph)
#4
+3
Mustangguy809
2016-01-13 18:22:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikkien muiden tässä esitettyjen hyvien vastausten lisäksi, erityisesti huono jäähdytysnesteen lämpötila-anturi tai termostaatti, estetyt päästöt, sytytysvirheet (kaikki kelasta (pistokkeista) pistokkeisiin, ajoitus, MAP-anturi, jarruongelmat jne.) joitain muita yleisiä ongelmia:

Huono EGR-venttiili, happianturi (t), polttoaineen paineongelma tai huono polttoaineen paineen säädin, likainen tai viallinen IAC-venttiili, tyhjiövuoto (t), mukaan lukien huono pcv-venttiili (jos vedä se ulos venttiilikannesta ja ravista sitä, kuulet sen kolisevan - ellei se ole huono), erittäin tukkeutunut ilmansuodatin ja joskus jopa huono ecm. Matala puristus voi myös aiheuttaa paljon polttoaineenkulutusta. esim. vaihda öljy + suodatin tarpeen mukaan! Se on niin helppoa ja estää SUURET ongelmat!

Tyhjiövuodot voidaan helposti tunnistaa savukoneella tai jopa puhaltaa tupakansavua imuputki (moottori sammutettu) .Varmista, mistä savu poistuu, ja jos haluat tarkentaa sijaintia edelleen, suihkuta hiili-puhdistusaineella alueella nähdäksesi, muuttuuko moottori tyhjäkäynnillä vai pysähtyvätkö ne kokonaan (moottori päällä ja PALOSAMMUTIN VALMIS joka tapauksessa). Se on vuotosi. Tarkista imuputken tiiviste, kun olet siinä.

Ellei ole muita ilmeisiä ohimeneviä oireita, jotka saattavat viitata toisin (kuten kissan korisevien keraamisten palojen kuuleminen tai ilmeinen tyhjiövuotojen ulvonta tai korkean äänen kiristys), sinun tulee aina tarkistaa ensin polttoaineen paine. Matalapaine voi olla pumpun rele tai itse pumppu, tukkeutuneet linjat tai tukkeutunut suodatin.

Varmista, että jos olet paikassa, jossa sää on tasainen 0 asteen tai sen alapuolella, käytä vähintään 5w30 tai ehkä jopa 0w30. Parasta tarkistaa käyttöoppaasi, jos se on saatavilla. Jopa säästä huolimatta uudemmat ajoneuvot saattavat kuitenkin vaatia matalamman viskositeetin öljyä, joten tarkista käyttöohjeet!

Uskokaa tai älkää, mutta jos transsisi liukastuu, se voi myös aiheuttaa normaalia enemmän polttoaineenkulutusta. En aio selvittää miten, ellei joku kysy, mutta sen pitäisi joka tapauksessa olla ilmeistä.

Lopuksi vialliset joustot ja ohjausongelmat voivat aiheuttaa liikaa polttoaineenkulutusta samankaltaisista syistä kuin tranny-liukastuminen.

#5
+2
andrewsh
2014-10-29 13:51:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen yleinen asia, joka aiheuttaa korkeaa polttoaineenkulutusta, on jarrujärjestelmän puutteellinen työ. Jarrun mäntien ja tyynyjen tulisi liikkua vapaasti ... Ota vain nostotankosi ja pyöritä pyöriä heti jarrutuksen jälkeen: pyörän tulee vapautua kokonaan viipymättä.

UPD Oletan, että jokainen kiinni jäävä jarrusatula lisää 1 litran / 100 km.

Tämä on myös hyvä asia. Minulla oli vähentynyt polttoainetalous eturoottoreiden vetämisen takia. Voit usein selvittää ongelman tuntemalla jarrusatulan lämpötilan. Toinen oire, jonka minulla oli, oli jarrupulssi.
#6
+2
Steve
2014-10-29 19:48:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OK, minulla ei ole tietoa tästä ajoneuvosta.

Ottaen kuitenkin huomioon, että viat on korjattu, seuraavat ovat huomanneet toimivan (monissa ajoneuvoissa yli 40 vuotta):

 1. Öljyn kitkanrajoittimet. PTFE-yhdisteet parantavat noin 10%; kestää muutaman 1000 mailin päällystää moottorin sisäosat. Tuotemerkit: Rasvattu salama, Slick 50. Huomaa: Kun moottorin häviöt pienenevät, saat enemmän voimaa pyörille ...

Voit saada nämä myös vaihteistoihin, mutta ylhäällä vain vähän . Hyvä kuitenkin pidentää ongelmallisen vaihteiston käyttöikää.

 1. + 10% rengaspaine; antaa toiselle noin 10%, mutta vähentää hieman pitoa ja voi aiheuttaa renkaan kaljuuntumisen keskeltä. Käytä varoen.

Voit valita matalan vierintävastuksen renkaat, mutta kokemukseni mukaan niiden on vaikea saada + 2%.

 1. Kaasuttimen moottoreissa: voimakas magneetti (esim. Eco-flow-tuotemerkki) juuri ennen hiilihydraatin polttoaineen saantia. Välitön vaikutus; Ruiskutetuista moottoreista ei kuitenkaan ole hyötyä. Tämä toimii kaikkien liikkuvien nesteiden (kaasut, nesteet) kanssa, jotka esiintyvät ioneina (= eniten). Toimii hyvin kaasun tai öljyn kanssa kotitalouksien lämmityskattiloissa / uuneissa.

Parannus vaihtelee polttimien mallin mukaan; odottaa mitä tahansa 5 prosentista 20 prosenttiin. Vanhat polttimet saavat kunnollisen parannuksen, uudet järjestelmät vähemmän.

** Magneetti on kiinnitettävä metalliputkeen, joka menee aina polttimiin ** muovi poistaa ionierotuksen ylläpitoon tarvittavan jännitepotentiaalin ( magneetti polarisoi liikkuvan nesteen sähköstaattisesti).

 1. Kevennä ajoneuvoa; älä mene hulluksi, älä vain kuljeta raskasta romua tai pilaa ajoneuvon ilmavirtaa.

 2. Ole varovainen käyttäessäsi / vaihdatessasi ajoneuvon vauhtia esim. älä kiihdytä kovasti ja murtakaa kovasti.

Viime kädessä, älä käytä ICE: tä !! luonnostaan ​​ne ovat c. 20% tehokas. Kun voit, siirry sähkökäyttöiseen ...

Yksi päivä!

:)

Kiitos vastauksesta, mutta voitko tarkentaa, mitä tarkoitat sanalla "Älä käytä ICE: tä"?
Hän tarkoittaa sisäistä polttomoottoria.
#7
+1
Ganesh Todkar
2014-10-29 15:41:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli myös samanlainen kysymys muutama kuukausi sitten, minulla on dieselauto ja olen Intiasta, jossa diesel maksaa 1 [noin 62 rs] litraa kohti.

Tein vähän muutokset ajotapaani, älä ylitä nopeutta, aja oikealla kierrosluvulla, sammuta auto pysähtymässä yli minuutin ajan, etenkin signaalien ja liikenneruuhkien kohdalla.

Auton asianmukainen huolto , huolto, hyvät renkaat.

Ja vielä tärkeämpää on pitää autosi puhtaana ja kunnioittaa autoa.

Se auttoi minua hoitamaan polttoainekustannuksiani :)

#8
+1
George Paterakis
2016-01-16 22:46:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan jakaa polttoaineenkulutustarinani .... Minulla on käytetty auto Suzuki Ignis 2002 1300cc. Kun sain sen ensimmäisen kerran 90 000 km: ssä, bensiinin kulutus oli 7,2 litraa / 100 km ja yhtäkkiä kulutus nousi 11 litraan / 100 km. Minulla oli myös paljon päästöjä. Kojelaudassani ei ole outoja lamppuja ... Kaikki normaalia paitsi kulutusta ja päästöjä.Mekaanikkoni, huolloin autoa, puhdistin suuttimet, puhdistin EGR: n ja putket, tarkasti venttiilien aukot. Ei mitään. Sitten vaihdettu ja testattu käytettyjen kanssa: sytytystulpat, molemmat lamda-anturit, sytytyspuolat Mitään, päästöt jatkuivat, joten viimeinen ehdotus ilman takuuta menestyksestä oli vaihtaa katalysaattori. Pakokaasupoika ei löytänyt jälkiä katalysaattorista pakokaasussa. Roskat ovat täyttäneet äänenvaimentimen. Joten uusi katalysaattori asennettiin ja äänenvaimennin puhdistettiin. Auto kulkee hiljaisemmin, kaasun kulutus laski 6,3 l / 100km MENESTYS ... Ei enää päästöjä, ei enää korkeaa polttoaineenkulutusta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...