Kysymys:
Pitäisikö minun jättää pyörät suoraan pysäköidessäni autoni?
George
2015-12-07 03:35:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle kerrottiin, että minun pitäisi jättää pyörät suorana, kun pysäköin autoni tasaiselle ajotielle, mielestäni tämä on roskaa, eikä sillä ole henkilökohtaista väliä

Pitäisikö minun jättää pyörät suorana, kun olen m pysäköity?

Entä kun pysäytän moottorin ja käännän sitten pyörää kytkeäksesi ohjauslukon?

Sattiko se, joka kertoi sinulle tämän, miksi sinun pitäisi jättää heidät suoraan?
lukuun ottamatta PAULSTER2: n sanoja, sillä ei ole merkitystä, kunhan kaikki pyörät ovat kiinteällä pinnalla
Kuusi vastused:
#1
+14
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2015-12-07 04:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ainoa kerta, kun todella sinun on käännettävä pyöriä pysäköidessäsi, on pysäköidessä mäelle. Ylöspäin sinun tulee osoittaa pyörät pois jalkakäytävän reunasta. Kun osoitat alamäkeen, sinun tulee osoittaa pyörät kohti jalkakäytävää. Näin on, jos pysäköintimekanismi epäonnistuu, jalkakäytävä pysäyttää toivottavasti ajoneuvon vauhdin ja estää sitä liikkumasta kovin pitkälle. Sen lisäksi sillä ei todellakaan ole väliä . Ei ole mitään haittaa, jos pyörät on suunnattu mihin suuntaan haluat niiden olevan (tai mihin ikinä ne laskeutuvat pysäköidessä).

I'd add that not straightening them when car is stationary - apart from these uphill/downhill cases - will reduce tyre wear.
@philcolbourn - Ehdottomasti ... he kutsuivat sitä * kuivaksi ohjaukseksi *, kun olin kuljettajan edessä takaisin. Ehdotan edelleen.
#2
+3
BillDOe
2015-12-07 05:54:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Paulster2 sanoo, autollesi ei ole väliä, mutta jos seisontajarru / vaihde epäonnistuu (esim. toisen auton napauttaminen), haluat jalkakäytävän, jos sellaista on, toimia kuin tukos. Jos reunakiveyttä ei ole, haluat, että autosi liikkuu pois liikenteestä.

#3
+2
Criggie
2016-05-07 03:10:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen kohta, jota kukaan ei ole nostanut - voidaan olettaa, että pyörät ovat suorassa normaalisti.

Jos he ovat jo lukkiutuneita, kuljettaja voi saada yllätyksen, kun he tulevat sisään ja ajavat pois, varsinkin jos heillä on kiire.

Ei vie lainkaan kauan iskeä jotain / yksi lähellä olevista, kuten seinät, reunakivet / reunakivet, ihmiset tai muut pysäköityt autot.

#4
+2
Delores J. Linscott
2018-04-10 20:10:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle kerrottiin monta vuotta sitten, että pysäköin aina renkailleni kulmassa, jotta kukaan ei voi varastaa autoa kiinnittämällä sen toiseen ajoneuvoon ja vetämällä sen pois. Minulla oli lukko autolleni, joten et voinut käynnistää sitä irrottamatta piilotettua lukkoa. Joten yllätys minulle, kun kävelin ulos ja löysin kaksi miestä, jotka kiinnittivät kauniin T-lintuni hinausautoon vetääksesi sen pois, mutta koska myyjä oli käskenyt minua pyöriä kulmassa, he eivät saaneet autoni ulos pysäköintialueelta ...

+1, mielenkiintoinen huomioitava asia!
#5
  0
Ahnaf Abdur Rahman
2017-01-13 18:22:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanon, että niiden pitäminen suorana normaalissa pysäköintipaikassa on parempi, jotta renkaat eivät kulu. Rinnakkaispysäköintia varten suosittelen, että laitat sen sen mukaan, kuinka lähelle taka- tai etupuolta (tai keskelle) pysäköit. Toivottavasti se auttaa.

Voisitteko selittää, miksi "normaali" pysäköinti eroaa rinnakkaisesta pysäköinnistä? Kuinka renkaat kuluvat myös kun olet paikallaan?
#6
-3
Jazzerus
2015-12-08 14:26:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on hyvä käytäntö. Se voi auttaa pitämään ohjauksen linjassa pidempään. Ohjauslukon kytkeminen on hieno.

Kun käännät ohjauspyörää, ohjauspylväs siirtää voiman vetoakseliin ja muihin vastaaviin osiin pyörien kääntämiseksi.

Joten kun pysäköit pyörät kulmassa, ohjauksen osat kohdistavat vastakkaisen voiman. Oletko huomannut, kuinka kun otat U-käännön, ohjaus pyrkii suoristumaan, kun päästät irti siitä?

Tätä voimaa kohdistetaan jatkuvasti ohjauspylvääseen, kun pysäköit pyörät ristissä eikä suorana.

Voitteko antaa lisätietoja OP: lle siitä, miksi se on hyvä käytäntö ja miten se voi pitää ohjauksen linjassa pidempään?
Hei, tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Mietin vain, onko sinulla lähde tähän?
"Kun käännät ohjauspyörää, ohjauspylväs siirtää voiman vetoakselille ja muille siihen liittyville komponenteille pyörien kääntämiseksi. Joten kun pysäköit pyörät kulmassa, ohjainosat käyttävät vastakkaista voimaa. Oletko huomannut miten otat U-käännön Ohjaus pyrkii suoristumaan, kun päästät irti siitä tartunnasta? Tätä voimaa kohdistetaan jatkuvasti ohjauspylvääseen, kun pysäköit pyörän ollessa ristissä eikä suorassa. " Ei minun tarjoukseni. Se on myös hyvä käytäntö, koska et ehkä muista, mihin suuntaan pyörät ovat suunnattuina, kun palaat sisään.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...