Kysymys:
Mitä eroja synteettisen ja dinoöljyn välillä?
alex
2011-03-11 11:10:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat tärkeimmät erot synteettisen ja dinoöljyn välillä?

Onko toinen aina parempi kuin toinen?

Meidän on oltava varovaisia, ettemme kutsu uskonnollista keskustelua tänne. C # vs. Java? Mac vs. Windows? Jne. Tämä on myös kaukana kysymyksestä, jonka asiantuntija saattaa esittää.
Olen järkyttynyt nähdessäni ihmisten vastaavan yllä olevan kommentoijan tapaan. Tämä ei ole kuin kristinusko vs. islam, tämä on kuin kreacionismi vs. evoluutio. Ei ole todisteita eikä edes perusteltuja väitteitä, jotka tukisivat väitettä, jonka mukaan orgaaninen öljy on aina parempi kuin synteettinen öljy modernissa polttomoottorissa.
Viisi vastused:
#1
+20
ManiacZX
2011-03-11 12:11:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täyssynteettinen öljy, kuten nimessä sanotaan, "syntetisoidaan". Tällä tarkoitetaan sitä, että se on valmistettu laboratoriossa, se on valmistettu tuote.

Orgaaninen (Dino) öljy on luonnontuote.

Joten iso ero on ympäristö jossa öljy on valmistettu.

Synteettisten ja orgaanisten tuotteiden tärkein myyntipiste on se, että se valmistetaan valvotussa ympäristössä. Tämä tarkoittaa paljon vähemmän epäpuhtauksia ja johdonmukaisempaa tuotetta.

Orgaaniseen öljyyn vaikuttaa se, mistä se on valmistettu, mikä on maassa, josta se on uutettu, jne.

Toinen tapa ajatella sitä on synteettinen on lisäaineprosessi. Ne alkavat tyhjästä ja lisäävät haluamansa komponentit, kunnes saavat lopputuotteen.

Orgaaninen öljy on pelkistävä prosessi, aloitetaan puhdistamattomalla tuotteella ja suodatetaan pois kaikki tavarat, joita he eivät halua vasta heillä on mitä haluavat.

+1 kiitos, tämä on informatiivinen. Onko toinen mieluummin kuin toinen yleensä?
Se on iso valtava keskustelu, joka on täynnä myyttejä, puolitotuuksia, hämärä viitteitä jne. Kaiken kaikkiaan tasainen, useimmat ihmiset ovat yhtä mieltä synteettisistä tuotteista, koska vähemmän epäpuhtauksia ja johdonmukaisia ​​tuotteita. Mutta on paljon erimielisyyksiä siitä, onko se ok vanhemmissa ajoneuvoissa, ajoneuvoissa, jotka ovat eläneet elämänsä orgaanisesti. Sitten pääset kenen brändi on parempi, koska he kaikki käyttävät erilaisia ​​kaavoja ja lisäaineita.
Sanon sen uudelleen: Ei ole todisteita eikä edes perusteltuja väitteitä, jotka tukisivat väitettä, jonka mukaan orgaaninen öljy on aina parempi kuin synteettinen öljy modernissa polttomoottorissa. Ainoa tehollinen nettoero on epäpuhtauksien määrä öljyssä - laboratorion öljyssä ei ole näitä epäpuhtauksia. Keskustelun loppu. Kaikki muu on harhaoppi ja anekdootti.
#2
+17
Sean Reifschneider
2011-03-11 15:39:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipedialla on upea sivu synteettisistä öljyistä, erityisesti niiden suorituskyvystä.

Plussat:

  • Parempi suorituskyky korkeassa ja matalassa lämpötilassa. Ne toimivat enemmän kuin ohuempi öljy alemmissa lämpötiloissa ja kuin paksumpi öljy korkeammissa lämpötiloissa ilman moniviskositeettisten öljyjen kuten 10W40 haittoja. Erityisen hyödyllinen aloitettaessa.
  • Vähentynyt lietteen, hajoamisen, erityisesti erittäin korkeissa lämpötiloissa, kuten turbossa, aiheuttamia ongelmia.
  • Paremmat voiteluominaisuudet.
  • Laajennetut vaihtovälit.

Miinukset:

  • korkeammat kustannukset.
  • liian liukkaita osien kunnolliseen istumiseen ensimmäisen sisääntulon aikana.

Kyse ei ole siitä, että toinen olisi ehdoitta parempi kuin toinen autosovelluksissa. Esimerkiksi:

  • Pyörivissä moottoreissa, kuten Mazda RX -sarjan ajoneuvoissa, ei tulisi käyttää synteettistä öljyä.
  • Jotkut ajoneuvot tulevat tehtaalta synteettisillä öljyillä, suosittelemme perinteisten "dinoöljy" ensimmäistä sisäänajoa varten.
  • Keskustellaan siitä, onko synteettisen öljyn käyttö autossa, joka on jo pitkään käyttänyt tavallista öljyä. Teorian mukaan synteettiset öljyt voivat puhdistaa muodostuneen lietteen ja lakan. Tämä liete voi kuivata tiivisteet, ja sitten puhdistettuna vuotoja voi kehittyä moottorissa, joka muuten olisi ollut tiukka.
  • Vaikka synteettiset öljyt ovat monissa suhteissa parempia, voi olla, että keskimääräiset autosovellukset eivät ole eivät ole tarpeeksi vaativia hyödyntämään niitä.
Tässä vastauksessa on virheitä. (1) "Liian liukasta osien kunnollista istumista varten ensimmäisen sisääntulon aikana". Se on vanha vaimojen tarina. Se ei ole wikipedia-artikkelissa, eikä missään muualla ole hyvämaineista lähdettä. (2) Kaikille auton moottoreille on hyötyä siitä, että öljyssä on vähemmän epäpuhtauksia - jos olet eri mieltä, sulaa kynttilä öljyssä ennen kuin laitat sen autoon. (Katso: http://bit.ly/2gUaCyo) ( 3) Mazdan oma kilparyhmä on käyttänyt synteettistä öljyä autoissaan, ja sikäli kuin voin kertoa, he näyttävät suosittavan synteettistä öljyä vain siksi, että he eivät ole testanneet sitä riittävästi.
#3
+1
Dino
2017-08-20 23:43:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Öljy likaantuu edelleen. Syn ei välttämättä hajoa yhtä nopeasti kuin dino ja sillä on paremmat kylmäkäynnistysominaisuudet jne., Mutta moottorit kuluvat silti ja öljyssä on edelleen palamisen sivutuotetta. Ehdotan öljysuodattimen vaihtamista 3000-3500 maililla 7000 mailin öljynvaihdolla syn. Tässä vuotuisessa muutosvaiheessa sama suodattimen vaihtoväli, 3000-3500 mailia. Liete ei näytä olevan ongelma syn: n kanssa, ja se näyttää tarjoavan paremman suojan. Mutta on mukava olla valinnassa.

#4
-1
Michael Smith
2019-03-08 07:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palasin 66 Chevelle SS: n 502 laatikkomoottorilla. Juoksi synteettistä kaksi vuotta polttamalla litraa 800 mailin välein. Öljy oli mustaa, kun vaihdoin sen. Juoksi dino 6000 mailia mekaanikon neuvoja. Öljy toisen vaihdon jälkeen oli keltainen eikä palanut. Palasi synteettiseen tilaan eikä öljy palanut. Vain kokemukseni ja älä tarkoita taistelun luomista täällä. Vain kokemukseni.

#5
-2
user6617
2014-08-03 21:14:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka monet ihmiset eivät aja sinne autoja tarpeeksi kovaa tarvitsemaan synteettisiä öljyjä, mahdollisuus mennä 10 kilometriä ennen muutosta tekee niistä halvempia pitkällä aikavälillä, vaikka kalliimpaa öljynvaihtoa kohden. Ja kun asut alueella, jonka lämpötila laskee alle -20 ° C, se voi todella auttaa aloittamisessa. Myös, jos välität ympäristöstä, ne ovat myös sen kannalta parempia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...